Scholing niet-westerse palliatieve zorg – Amersfoort

Waarom mag ik niet over de dood praten? Wat is de rol van de familie van de patiënt? Waarom wil de patiënt geen morfine? Deze vragen hebben veel zorgverleners bij palliatieve zorg voor niet-westerse migranten. Deze zorg vraagt van de betrokken zorgverleners veel kennis en communicatievaardigheden. Op donderdag 19 april hebben we, in navolging van de scholing in Utrecht, inspirerende sprekers uitgenodigd om tijdens een interactieve bijeenkomst u praktische handvatten te geven. 

Andere opvattingen

Culturele en religieuze opvattingen over ziekte en sterven spelen bij palliatieve zorg voor iedereen een belangrijke rol. Maar de opvattingen van niet-westerse migranten kunnen botsen met opvattingen van artsen en andere zorgverleners in Nederland. Zo is er nog veel onbekend over palliatieve zorg onder migranten en leven er diverse taboes rond het sterven. Tijdens deze interactieve bijeenkomst is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Zij geven u praktische handvatten en tips mee om direct mee aan de slag te gaan. Ook is er voldoende ruimte voor het bespreken van situaties waar u in de praktijk tegenaan loopt. Dus neem uw vragen mee!

Programma

  • 17.30 – 18.00 uur Inloop en ontvangst
  • 18.00 – 19.00 uur
    Presentaties
  • 19.00 – 19.30 uur Pauze-buffet
  • 19.30 – 20.30 uur
    Presentaties
  • 20.30 uur Afronding en borrel

Voor wie?

Hulpverleners werkzaam in de palliatieve zorg, zoals huisartsen, poh’s, wijkverpleging, thuiszorg, etc.

Locatie

Atelier 300C, Soesterweg 300 C, 3812 BH in Amersfoort.

Accreditatie

Accreditatie voor huisartsen, praktijkondersteuners en POH-GGZ is toegekend voor 3 punten.

Aanmelden

Deze scholing is helaas helemaal vol. Wilt u op de reservelijst komen te staan? Stuur dan een bericht aan Yvonne Lindemans, ufa@utrechtsfondsachterstandswijken.nl.

Annuleringsregeling

Heeft u zich opgegeven en kunt u onverhoopt toch niet komen, geef dit dan per e-mail door via ufa@utrechtsfondsachterstandswijken.nl. Er is een wachtlijst voor deze scholing en dan kunnen we een collega blij maken met uw plek. Wanneer u niet komt en zich niet heeft afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt €30,- in rekening te brengen.