Nieuw bestuurslid: Sascha Kotterer

“De projecten van de UFA zijn van groot belang voor de leefbaarheid en de kwaliteit van de zorg in achterstandswijken”, vertelt ons nieuwe bestuurslid Sascha Kotterer. Zij versterkt sinds deze maand het UFA bestuur en stelt zich graag aan u voor. 

Sascha: “Voordat ik huisarts werd, heb ik als tropenarts voor Artsen zonder Grenzen in Afrika en Azië gewerkt. Eenmaal terug in Nederland ben ik huisarts in Amsterdam geworden en inmiddels ben ik alweer tien jaar huisarts in het Utrechtse Hoograven. Dat is een leuke, gemêleerde wijk met een diverse patiëntenpopulatie, waaronder veel mensen met een lage opleiding, ouderen en migranten. Patiënten in deze wijk hebben vaak problemen op meerdere gebieden: niet alleen gezondheid, maar ook op financieel gebied, taal, huisvesting, schulden en werkeloosheid.
De projecten van de UFA zijn van groot belang voor de leefbaarheid en de kwaliteit van de zorg in dit soort wijken. Omdat het werken in deze wijken zo complex is, is het belangrijk dat artsen voldoende ondersteuning krijgen, zodat de zorg voor deze groep patiënten gegarandeerd blijft en artsen plezier in hun werk blijven houden.”