Interactief webinar Voorkom onbedoelde zwangerschappen

Maak het verschil!

Je herkent het vast: een kwetsbare patiënte in je spreekkamer die vertelt onbedoeld zwanger te zijn. Soms heeft zij al meerdere kinderen die óf uit huis zijn geplaatst óf waarvoor andere jeugdzorgmaatregelen zijn getroffen. Een schrijnende situatie die iedereen liever wil voorkomen. Daarom is het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) ontwikkeld. NNZ ondersteunt mensen in een kwetsbare/complexe situatie een bewuste keuze te maken over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger worden en veel leed wordt voorkomen. Benieuwd naar hoe Nu Niet Zwanger jouw patiënten en jou als zorgverlener kan helpen? Neem dan op donderdag 22 april deel aan het interactieve webinar ‘Voorkom onbedoelde zwangerschappen!’. Als huisarts, verloskundige en gynaecoloog kan je écht het verschil maken!

Lees verder “Interactief webinar Voorkom onbedoelde zwangerschappen”

September/ oktober 2021 – PARCA Training: Cultuur-sensitief communiceren met migranten

Wilt u de communicatie met uw migrantenpatiënten verbeteren? Doe dan mee aan de PARCA training: ‘Cultuur-sensitief communiceren met migranten, met een focus op de communicatie rondom antibiotica’. Deze geaccrediteerde training voor huisartsen in achterstandswijken bestaat uit een E-learning, een avondtraining en eenvoudige patiënteninformatie. Deelname is kosteloos en aanmelden kan als individu of als praktijk. De training is onderdeel van de PARCA studie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond en Pharos. Meer informatie is te vinden via www.ggdrotterdamrijnmond.nl/parca.

Slaapstraat Training – Incompany

De Slaapstraat is een zorgprogramma dat huisartsen faciliteert bij de aanpak van slaapproblemen. Is dit iets voor uw patiënten? Volg dan met uw praktijk de Slaapstraat Training in uw eigen huisartsenpraktijk.

Na afloop de training kunt u:

  • slaapproblematiek signaleren binnen de eigen patiëntenpopulatie;
  • de diverse slaapstoornissen definiëren en van elkaar onderscheiden;
  • het Slaapstraat stroomschema gebruiken;
  • complete anamnese betreft slaapproblematiek uitvoeren;
  • een behandelplan op maat opstellen;
  • differentiëren wat binnen de eigen praktijk kan en wanneer er doorverwezen moet worden;
  • patiënten voorlichten over slaapproblemen en slaaphygiëne;
  • Slaapstraat binnen de eigen praktijk organiseren op een manier die bij uw team en organisatie past.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u meer informatie over de Slaapstaat trainingen en het aanmelden van uw praktijk? Bekijk dan de Slaapstraat website.
Voor de kosten van deze training kunt u uw UFA opleidingsvouchers inzetten.