UFA scholing – KOPP kinderen – Amersfoort

Op 2 april is de UFA scholing over het onderwerp KOPP kinderen in Amersfoort.

Kinderen van ouders met psychische problemen (en/of verslavingsproblematiek) worden met een afkorting ook wel KOPP kinderen genoemd. Veel van deze kinderen kunnen als kind of later als volwassene ook problemen ondervinden. Hoe herkent u deze kinderen in de praktijk? En wat kunt u voor ze doen? Kom naar de scholing KOPP kinderen om antwoord te krijgen op deze vragen. Zowel in Utrecht (op 21 maart) als in Amersfoort (op 2 april) bieden we dezelfde scholing aan. Dus meld u aan voor één van de scholingen.

Lieve mama

We beginnen de scholing met de film “Lieve mama”. Deze documentaire is gemaakt door een ervaringsdeskundige. Zij heeft zelf de hoofdrol in de film waarin zij de onmacht en verantwoordelijkheid om voor haar moeder te zorgen indringend in beeld brengt. Nu probeert ze haar ervaringen te benutten om zich in te zetten voor gelijkgestemden. Na de film is er gelegenheid om met elkaar en de filmmaakster in gesprek te gaan.

Kaderartsen GGZ

De kaderartsen GGZ in de regio, Ellen Kerseboom op 21 maart en Alike Machielsen op 2 april, vertellen deze avond hun ervaring (en herkenning) met KOPP kinderen.

Programma

17.00 – 17.30 uur  Inloop en ontvangst
17.30 – 19.00 uur  Documentaire ‘Lieve Mama’ en vervolgens discussie en interactie met een ervaringsdeskundige
19.00 – 19.45 uur Diner
19.45 – 20.30 uur Presentatie kaderarts-GGZ: Ellen Kerseboom (21 maart), Alike Machielsen-Visser (2 april)
20.30 – 21.00 uur Afsluiting en borrel met collega’s in de achterstandswijken

Voor wie?

Medewerkers van huisartsenpraktijken (artsen, POH’s), apothekers en buurtteam medewerkers.

Locatie

Amersfoort 2 april: De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM in Amersfoort.

Accreditatie

Accreditatie voor huisartsen en praktijkondersteuners is toegekend voor 3 punten. 

Aanmelden

Schrijf u in via onderstaand aanmeldingsformulier voor deze kosteloze scholing. Let op: er is een maximum aantal plaatsen, vol=vol. Bij over-inschrijving krijgen medewerkers van huisartspraktijken in achterstandswijken voorrang.